Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

HOME SWEET HOME

Honderd Rotterdammers in online video-opera

Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven, dwars door de vele culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. Bekijk nu alle afleveringen!


Bekijk de serie
  • Afleveringen
  • Extra's

Over Home Sweet Home

Home Sweet Home is het stadsproject van Operadagen Rotterdam. Na het succes van Orfeo & Majnun in 2019 wilde het festival opnieuw openen met een groots stadsfeest, dit keer op het Afrikaanderplein (Rotterdam Zuid). COVID-19 gooide roet in het eten. Operadagen Rotterdam zette het stadsproject wél door, samen met een enthousiaste community van Rotterdamse artiesten en OPEN Rotterdam. Het resultaat: een zesdelige online opera.

Creative director Rajiv Bhagwanbali: “Het oorspronkelijke idee om een heleboel mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen is hetzelfde gebleven. Zangers, muzikanten en dansers kregen alleen nu opdrachten voor thuis en filmden deze zelf met hun telefoon of camera. Van alle beelden en cross-overs hebben we een online video-serie gemaakt, als een kroniek van deze tijd.”

Home Sweet Home is een cross-cultureel en cross-disciplinair project waaraan diverse Rotterdamse partners meewerken. Ook zijn een aantal vaste gezichten van het festival te zien, waaronder sopraan Claron McFadden, actrice Meral Polat, operacollectief Club Gewalt en theatermaker Gabby Bakker.

CreditsOPEN Rotterdam

Home Sweet Home is mede tot stand gekomen door financiële steun van

MEDIA

Volg ons op Instagram
Volg ons op Youtube