Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Missie en visie

Operadagen Rotterdam herontdekt klassieke opera’s uit lang vervlogen tijden in hedendaagse bewerkingen, verlaat met nieuwe muziektheatervoorstellingen de gebaande paden, en wijst op spannende, onbekende horizonten. De afgelopen edities viel op dat de niet-dogmatische aanpak uitgegroeid is tot hét kenmerk van het festival – bezoekers laten zich graag verrassen door uiteenlopend en kwalitatief hoogstaand aanbod. Dat geldt ook voor de vele buitenlandse bezoekers, gasten en muziektheaterprogrammeurs die Operadagen Rotterdam zien als een plek waar nieuwe talenten ontdekt kunnen worden.

Missie

Met Rotterdam als thuishaven is Operadagen Rotterdam het jaarlijkse tiendaagse festival waar, samen met sterke partners, de actualiteit en verscheidenheid van opera en muziektheater wordt getoond én gevierd in meer dan honderd voorstellingen op vele stedelijke locaties, voor meer dan twintigduizend bezoekers.

Visie

Operadagen Rotterdam is een festival dat nieuwe en uiteenlopende perspectieven toont op muziektheater en opera: levende tradities waarin verschillende podiumkunsten en publieken samenkomen. Het festival speelt een verbindende rol in de ontmoeting tussen toeschouwers, kunstpraktijken, professionals, amateurs en culturele smaken. Het kiest voor een sterk inhoudelijk, maar nooit dogmatisch, profiel en een toonaangevende rol in het presenteren, (co)produceren en promoten van opera en muziektheater anno nu. Daarbij geldt steeds: de hoogste kwaliteit voor een zo groot mogelijk stedelijk, landelijk en internationaal publiek.