Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Een Corona-proof festival

We organiseren dit festival met de veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten als eerste prioriteit. Daarom volgen we de maatregelen van het RIVM, passen we de voor (de binnenstad van) Rotterdam geldende aangescherpte regels toe en nemen we de COVID-19-protocollen van de brancheverenigingen in acht.

Het festival heeft een beperkte capaciteit als gevolg van de landelijke en lokale regelgeving. Per voorstelling en/of locatie is rekening gehouden met de afstand van 1,5 meter, bijvoorbeeld wat betreft zaalopstelling of (buiten)locatie maar ook in het artistiek concept van een voorstelling. De programmering is volledig afgestemd op de huidige realiteit.

Op de verschillende locaties is handgel aanwezig.

Om iedereen een veilig festival-bezoek te kunnen bieden hebben we op basis hiervan een checklist opgesteld. We vragen je dringend om voor je bezoek aan Operadagen Rotterdam deze checklist door te nemen (zie hieronder).

Elke kaartkoper ontvangt kort voorafgaand aan het bezoek deze checklist. Daarnaast bevat de service mail (aanvullende informatie over (nieuwe) maatregelen en festivallocaties.

Checklist voorafgaand aan je bezoek

I. Heb je in de afgelopen 24 uur een of meerdere van onderstaande klachten last gehad?

 • Hoesten
 • (Milde) verkoudheidsklachten
 • Verhoging of koorts
 • Benauwdheid                                                                                                     `

II. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met een of meerdere van bovenstaande klachten, in het bijzonder koortsverschijnselen en/of benauwdheidsklachten?

III. Heb je het Coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (via een lab-test)?

IV. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het Coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

Indien je een of meerdere van deze bovenstaande vragen met JA beantwoordt dan kunnen we je helaas niet welkom heten op het festival. We verzoeken je dan ook niet naar het festival te komen.

Geld terug
Geef je ticket(s) bij griep- of verkoudheidsklachten door aan iemand anders. Lukt dat niet? Dan kun je je tot vier uur voor aanvang afmelden via tickets@operadagenrotterdam.nl Je ontvangt dan het aankoopbedrag terug.

Kun je niet naar het festival komen wegens aangescherpte reis- en verplaatsingsmaatregelen vanuit de overheid? Dan kun je ook aankoopbedrag terugvragen tot vier uur voor aanvang via tickets@operadagenrotterdam.nl

Waar op te letten tijdens je bezoek?

We vragen je…

 • Rekening te houden met je medebezoekers door de 1,5 meter-regel in acht te nemen
 • Geen handen te schudden of te huggen met medebezoekers
 • De aanwijzingen van de medewerkers van Operadagen Rotterdam en/of personeel van de festivallocaties ten alle tijden op te volgen
 • Om op tijd naar de voorstelling(en) en festivallocaties te komen om last-minute rijen te voorkomen
 • Toiletbezoek op festivallocatie(s) te beperken

Aanvullende informatie per festival-locatie

Theater Rotterdam (Schouwburg)

 • De garderobes zijn buiten gebruik, je kunt je jas/tas meenemen naar je zitplaats
 • De toiletten in het gebouw zijn geopend voor maximaal 3 bezoekers tegelijkertijd
 • De bars in het gebouw zijn gesloten maar Café Floor is geopend en heeft een terras op het Schouwburplein.
 • Het gebouw is op zaterdag 26 en zondag 27 september alleen geopend voor festivalbezoekers 

WORM / Wunderbar

Meer info over overige locaties volgt

Capaciteit / tijdelijk uitverkocht

Staat een voorstelling op ‘tijdelijk uitverkocht’ dan is het mogelijk dat vanaf 4 uur voor aanvang (extra) kaarten in de verkoop komen door teruggave van tickets vanwege ons Corona beleid. Houd deze website en onze social media dus in de gaten!