Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Far Cries | Distance No Object

Compagnie Vanessa Lann (NL)
  JAAR: 2020
  za 26 sep: 19.00 uur (60min)
  za 26 sep: 21.00 uur (60min)

  Concert-performance op historische plek slaat brug tussen toen en nu

  Hoe voelt het om – heel bewust – afscheid te nemen van familieleden en dierbaren in de zekerheid dat je deze nooit meer zal zien? Zo was het voor vele gezinnen op 22 juli 1620 toen de Pelgrimvaders uit Delfshaven richting de Nieuwe Wereld vertrokken. In deze voorstelling staan de Amerikaans-Nederlandse componist Vanessa Lann, sopraan Florien Hilgenkamp, (elektrisch)violist Yannick Hiwat, pianist/beiaardier Geert Bierling en sprekers daar bij stil. Een liedcyclus van Lann vormt de spil voor een ruimtelijke reflectie over herinnering, liefhebben, en afscheid nemen, zowel vier eeuwen geleden als in ons coronatijdperk.

  Componist en concept: Vanessa Lann
  Sopraan: Florien Hilgenkamp
  Elektrische viool: Yannick Hiwat
  Carillon, piano, orgel: Geert Bierling
  Saxofoon, klarinet, stem: David Kweksilber
  Geluid ontwerp: W&G Theatertechniek
  Spreker:  Ayşegül Karaca
  Licht ontwerp: André Goos
  Mise en éspace: Neil Wallace

  FAR CRIES l Distance No Object komt tot stand met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten Balkonscènes regeling. Met dank aan het FPK, het bestuur van de stichting Pelgrimvaderskerk en Operadagen Rotterdam voor medewerking.

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: