Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

Operadagen Rotterdam presenteert… De Sirenen

Rajiv Bhagwanbali, Keimpe de Jong & Senna Amarnis (NL)
  JAAR: 2020
  za 26 sep: 16.15 uur (15min)
  za 26 sep: 17.15 uur (15min)
  za 26 sep: 18.15 uur (15min)
  Standaardprijs: Gratis toegang
  GEANNULEERD

  Community opera met BMX-bikes, orkest, koor en hiphop moves

  Wegens het slechte weer en de gladheid op het Schouwburgplein zijn de voorstellingen van De Sirenen helaas afgelast. Ook het optreden van Meral Polat komt te vervallen.

  Operadagen Rotterdam werkt al enkele jaren samen met een grote stadscommunity van dansers, zangers, spoken word artiesten, beatboxers en beeldend kunstenaars. Veel van hen gaan nu live het plein op! Samen brengen zij een korte, opzwepende voorstelling over verleiding en volharding. Wij mensen willen alles, en wel nu. Kunnen we onszelf niet af en toe wat meer in bedwang houden? Over die vraag gaat de oude mythe van de Sirenen, die met hun hypnotiserende gezang talloze schipbreuken hebben veroorzaakt. De zeeheld Odysseus en zijn bemanning verzinnen een sluwe list om dit noodlot te omzeilen. Lukt het hen om de verleiding te weerstaan?

  MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: