Talks

Tijd voor toelichting en verdieping. Ontmoet de mensen achter de voorstellingen en verrijk je kijkervaring met exclusieve achtergrondinformatie.
Scroll naar beneden voor meer info.

Highlight

Kies voor één van onze highlights. Gegarandeerd een bijzondere ervaring!

Locatie

Operadagen Rotterdam gebruikt haar stad als podium én decor. Veel voorstellingen zijn op onalledaagse en onontdekte locaties in de stad: pleinen, woonkamers, kerken, een oude wasserij, winkels, bovenop de Bijenkorf en zelfs een fitnesscentrum.

Language no problem

Text isn't necessary for the correct perception of the performance. When there's text, it's English spoken or surtitled.

Rolstoeltoegankelijk

Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk.

Boventiteling aanwezig

Deze voorstelling is voorzien van boventiteling.

CONTEXT

The Beginning of the End

Paul Hankinson & Damian Rebgetz (AU)
JAAR: 2020
za 26 sep: 20.15 uur (45min)
za 26 sep: 22.15 uur (45min)

Bekende jaren ’80 pophits maar dan op z’n opera’s

Tina Turner en Madonna in een tijdmachine. Je kent het wel: je hoort een liedje dat je direct terugstuurt naar je pubertijd, en de grote emoties die je toen doormaakte. De muzikanten Paul Hankinson en Damian Rebgetz interpreteren de pophits die Damian in zijn jeugd schreef. Verzamelalbums met titels als Heartbreakers, Hit Pix 88 en Summer 89. Pop-hits uit de jaren tachtig versmelten met de romantische liedcyclus van Schumann uit de jaren 1800. Het duo geeft opnieuw context aan een historische periode van mainstream popmuziek. Disco-hits worden oude hymnes, komisch in hun desoriëntatie. Stap in een prachtig verstilde achtbaanrit langs vele pieken en dalen van jeugdsentiment.

Concept, uitvoering: Paul Hankinson, Damian Rebgetz
Regie: Damian Rebgetz
Muzikale arrangementen: Paul Hankinson
Kostuum: Lene Schwind
Dramaturgie: Fabian Holle
Co-productie: Münchner Kammerspiele

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK LEUK: